https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupci-odborne-verejnosti-diskutovali-o-stredoceske-odpadove-koncepci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zástupci odborné veřejnosti diskutovali o středočeské odpadové koncepci

24.11.2001 17:42 | KLADNO (ČIA)
O současném stavu odpadového hospodářství a jeho dalším vývoji diskutovala v pátek 23. listopadu v kladenském Kokosu pracovní skupina pro tvorbu krajské koncepce v západní částí regionu. "Nyní se nacházíme ve druhé fázi celého projektu. Nejprve jsme museli připravit strukturu pracovní skupiny, v současnosti sbíráme konkrétní data týkající se odpadů v západní části středních Čech," uvedl po jednání Jiří Hartmann, ředitel společnosti Středočeské komunální služby, která ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou střední Čechy koncepci připravuje.
 

Odborníci do konce tohoto roku zmapují kompletní informace o zdrojích odpadů, ale především o jejich zpracovatelích. "Výsledkem bude v polovině příštího roku návrh pro přípravu krajské koncepce odpadového hospodářství, která získá finanční podporu ministerstva životního prostředí. Jejím smyslem bude zavedení funkčního systému pro zpracování odpadů v návaznosti na omezené kapacity některých skládek," vysvětlil Hartmann.

Koncepce nebude závazným materiálem pro jednotlivé firmy či obce, měla by je ale svou logikou přesvědčit například ke spojení kapacit do daného zařízení včetně třídíren odpadů či spaloven. "Vycházíme proto z ekonomických údajů či z předpokladu, že dojezdová vzdálenost by neměla přesáhnout 35 kilometrů," dodal Hartmann.

Zpracovatelem studie pro východní část středočeského regionu je společnost ISES.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist