https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupci-plzenskeho-kraje-jednali-o-spolupraci-s-nemeckymi-partnery
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zástupci Plzeňského kraje jednali o spolupráci s německými partnery

10.11.2001 12:43 | PLZEŇ (ČIA)
Protokol o širší spolupráci na úrovni Plzeňského kraje a bavorských okresů Horní Falc a Dolní Bavorsko podepsali v pátek v Plzni představitelé správ celků obou zemí. Podpisem dokumentu vyvrcholila dvoudenní Regionální konference přeshraniční spolupráce Plzeňského kraje s regiony Horní Falcko a Dolní Bavorsko. Obě strany hodlají podporovat společné projekty mimo jiné z oblasti dopravy, ekonomiky, kultury a cestovního ruchu.
 

Součástí konference bylo i představení už uskutečněných německo-českých projektů jako teplofikace města Hartmanice, budování společných cyklostezek, projekt na rekonstrukci nádraží v Železné Rudě a na Špičáku, vydání dvojjazyčné učebnice Šumava bez hranic nebo projekty na ochranu rysů, vyder a perlorodek. Do budoucna by měly obě strany podpořit vznik uvažovaného železničního koridoru Praha - Plzeň - Řezno - Mnichov a dále prosazovat co nejrychlejší propojení dálničních sítí obou zemí.

„Konference pro mě znamenala lepší poznání bavorských partnerů. Dnes je naprosto nezbytné budovat důvěru na bázi osobní znalosti lidí, se kterými budeme jednat,“ zhodnotil akci hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann. „Naši němečtí partneři mají určité problémy s pochopením změn v naší státní správě. Nejsou si jisti, kdo bude jejich partnerem po zániku okresů. Myslím si, že se nám daří tyto věci postupně vyjasňovat,“ vysvětlil Zimmermann.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist