https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupci-samosprav-vysociny-se-seznamili-s-moznosti-cerpani-dotaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zástupci samospráv Vysočiny se seznámili s možností čerpání dotací

7.6.2001 08:24 | JIHLAVA (ČIA)
Zvýšení informovanosti na úrovni obcí a mikroregionů bylo hlavním cílem jihlavské konference "Vysočina třetího tisíciletí", která se tento týden uskutečnila pod patronací Regionální rozvojové agentury Vysočina. Jak ČIA informoval zástupce ředitele odboru realizace rozvojových programů ministerstva pro místní rozvoj Jiří Hladík, zástupci samospráv a mikroregionů na konferenci mimo jiné získali i informace o trendech a vývojích jednotlivých dotačních titulů - Programu rozvoje venkova, Phare CBC a připravovaného programu Sapard.
 

"To znamená jakým způsobem, kdy a na jaké projekty by obce mohly žádat tyto finanční prostředky. To souvisí i se strategií rozvoje kraje Vysočina a strategií rozvoje jednotlivých mikroregionů," řekl Hladík. Jak dodal, v programu rozvoje venkova je v rámci státního rozpočtu pro celou republiku vyčleněno 320 milionů korun. Vzhledem k tomu, že je tento program navýšen z rozpočtu Pozemkového fondu a další finance má z prostředků na kofinancování zahraniční pomoci z programu Phare CBC, celkem pro celou republiku disponuje částkou 540 milionů korun. "Program Sapard by měl mít na všechna opatření, která budou schválena a akreditována, zhruba 800 milionů korun zahraniční pomoci, plus kofinancování ze strany České republiky, takže celková částka bude přibližně 1,2 miliardy korun," dodal Hladík.

Program Phare poskytuje finanční prostředky deseti středoevropským kandidátským zemím, s cílem napomoci jim při plnění podmínek stanovených pro vstup do Evropské unie. Jsou z něj rovněž financovány projekty sociální a ekonomické soudržnosti, jejichž cílem je zvýšit životní standard v nejchudších regionech. Program Sapard poskytuje investice do oblasti zemědělství a na rozvoj venkova v kandidátských zemích střední Evropy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist