https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupitel-hvizdala-prosazuje-snizeni-cen-mhd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zastupitel Hvížďala prosazuje snížení cen MHD

22.7.2001 14:46 | PRAHA (ČIA)
Nižší ceny jízdného v městské hromadné dopravě (MHD) by mohli napomoci neúnosné dopravní situaci v Praze. Uvedl to v dnešním pořadu TV Prima Partie pražský zastupitel a kandidát na příštího primátora Michael Hvížďala (US). Podle něj existuje prostor pro snížení cen jízdného o dvě až čtyři koruny. "Obrovské vnitřní rezervy na snížení cen jsou v Dopravním podniku hlavního města Prahy," prohlásil Hvížďala.
 

Jeho oponent z nedělní Partie, starosta Prahy 6 Pavel Bém (ODS), si myslí, že snížení cen MHD není reálné. "Už dnes je ve srovnání se zahraničím strašným způsobem dotována," řekl Bém. Podle Béma však není východiskem ani jízdné zdražovat. "Musíme se snažit veřejnou dopravu zkvalitňovat a zrychlovat," naznačil směr rozvoje MHD Bém. Podle něj bude také důležité prodloužit stávající trasy metra.

Z rozpočtu hlavního města Prahy jde podle obou komunálních politiků na dopravu okolo 18 miliard korun ročně. Z toho pak jako dotace Dopravnímu podniku 6,7 miliardy korun.

Dalším tématem nedělní partie byla otázka korupce v oblasti samosprávy. Hvížďala uvedl, že na pražském zastupitelstvu se mnohdy uzavírají podivné a nevýhodné smlouvy. Jako příklad uvedl pronajmutí paláce na Malé straně Lyře Pragensis za jednu korunu ročně, nebo smlouvu o městských mobiliářích s firmou J. C. Decaux. Podle Hvížďaly by například z reklamy na městských mobiliářích měla Praha dostávat až stovky milionů korun. "Když ale spočítáme investice s tím spojené a příjmy od J. C. Decaux, tak to vyjde na nulu," řekl Hvížďala.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist