https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupitel-za-prahu-2-nesouhlasi-s-povolenou-vystavbou-supermarketu-albert-ve-francouzske
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zastupitel za Prahu 2 nesouhlasí s povolenou výstavbou supermarketu Albert ve Francouzské

23.10.2001 15:23 | PRAHA (ČIA)
Stavební povolení na výstavbu nákupního střediska Albert bylo vydáno dnes odborem výstavby Městské části Praha 2. Se stavbou supermarketu Albert ve dvoře Francouzská 29 až 33 ale zásadně nesouhlasí zastupitel Prahy 2 Radim Perlín (ODA).
 

Podle jeho slov se v případě stavby poruší stavební zákon, neboť na stavbu neproběhlo územní řízení, dojde také k nadměrnému dopravnímu zatížení Francouzské ulice, a to v důsledku zásobování prodejny a parkování zákazníků. "Projekt totiž nenavrhuje žádné řešení parkování a stejně tak neřeší vyhovujícím způsobem zásobování prodejny," řekl ČIA zastupitel Perlín.

Projektant navrhuje jako přístup pro zásobování úzký vjezd v domě Francouzská 29. Tento vjezd je použitelný však jen pro vozy typu Tranzit. Zásobování se tak bude muset provádět přímo z této ulice. Odbor dopravy Prahy 2 proto vydal stanovisko, ve kterém se uvádí, že dojde ke snížení počtu stání o tři místa oproti stávajícímu stavu. "Není zde pořádně kde parkovat a odbor dopravy ještě sníží počet parkovacích míst," stěžoval si Perlín.

Podle jeho slov je dvůr a obytné domy vymezené jako čistě obytné území a přístupné využití prodejních ploch je maximálně 200 metrů čtverečních, a to pouze pro uspokojení bydlících obyvatel. "To však stavebnímu úřadu zřejmě nevadí a místo toho, aby jednání nezahájil nebo projekt rovnou odmítl, tak vydá stavební povolení," pokračoval zastupitel Perlín.

Supermarket Albert bude vystavěn na celé ploše dvora mezi domy v ulicích Budečská, Francouzská a Lužická. Celková navržená plocha supermarketu je 702 metrů čtverečních, výška pak 5,2 metru. Je navržen jako lehká montovaná stavba s plochou střechou, převážně v šedivé barvě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist