https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupitele-prahy-1-uz-vytipovali-lokality-pro-verejne-garaze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zastupitelé Prahy 1 už vytipovali lokality pro veřejné garáže

24.4.2001 18:47 | PRAHA (ČIA)
Zastupitelé Městské části (MČ) Praha 1 už znají lokality, kde by v budoucnu mohla vyrůst nová podzemní veřejná parkoviště. Na Starém Městě a Josefově vytipovali park na Smetanově nábřeží, hřiště v ulici Na Františku a parkoviště u ministerstva průmyslu na rohu ulic Řásnovka a Hradební. Další tři lokality se nachází na Novém Městě - park na nábřeží Ludvíka Svobody, Senovážné náměstí a Václavské náměstí. Projektová příprava výstavby těchto podzemních veřejných garáží již byla dokonce zahájena. ČIA to oznámil starosta této městské části Jan Bürgermeister.
 

Městská část Praha 1 podle Bürgermeistera výstavbu nových podzemních veřejných garáží na svém území vítá, požaduje však zachování veškeré zeleně včetně hřišt' a jejich uvedení do původního stavu po dokončení výstavby garáží.

V lednu tohoto roku schválila Rada Magistrátu hlavního města Prahy pravidla pro výstavbu veřejných hromadných garáží na území hlavního města. V souvislosti s tím vytipovala Praha 1 pro tyto účely všechny v současné době dostupné lokality. Zpracovatel, který bude vybrán ve výběrovém řízení, provede podle vytipovaných lokalit jednotlivých městských částí celkový výběr a lokalizační studie hromadných veřejných garáží.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist