https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zavazeni-paliva-do-druheho-bloku-jete-pokracuje-dle-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zavážení paliva do druhého bloku JETE pokračuje dle plánu

8.3.2002 12:57 | PRAHA (ČIA)
Zavážení paliva do druhého bloku Jaderné elektrárny Temelín (JETE) pokračuje podle plánu. Dnes ráno bylo na svém místě již 74 z celkového počtu 163 palivových souborů. Na sekundární části druhého bloku pokračují zkoušky těsnosti vakuového systému turbíny. První blok je odstavený a podrobuje se plánovaným testům. ČIA to dnes potvrdil tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Jak dále uvedl, pracovníci elektrárny provádějí na prvním bloku zejména revizi vnitřních částí jednoho ze čtyř parogenerátorů a chystají se na revizi dalšího. "Skončily už revizní práce na jednom systému technické vody důležité a jedné divizi systému kontroly a řízení," upozornil Nebesář.

Nyní se také připravuje odstavení a zajištění druhého systému technické vody důležité pro zahájení plánovaných oprav a revize. Pro zahájení revizí bude rovněž odstaven a zajištěn druhý systém kontroly a řízení. "Ostatní systémy elektrárny pracují podle předpokladů v rámci režimu obou bloků," dodal mluvčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist