https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zavedeni-zakaznickeho-jizdneho-na-cd-se-blizi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zavedení zákaznického jízdného na ČD se blíží

12.12.2001 20:11 | PRAHA (ČIA)
Cestující, kteří budou chtít od 1. ledna 2002 cestovat za levnější zákaznické jízdné, musí nárok na tuto slevu prokázat zákaznickou Kartou Z. Pokud si cestující tuto kartu nepořídí nebo nevyužije jiný druh slevy (Zpáteční jízdenku, Junior pas, Kilometrickou banku, Časové jízdenky atd.), zaplatí obyčejné jízdné, které bude asi o 60 procent vyšší než zákaznický tarif. ČIA to dnes potvrdil vedoucí tiskového oddělení Českých drah Petr Šťáhlavský.
 

Jak dále uvedl, Kartu Z lze získat již nyní v předprodeji s prodlouženou platností do 31. 12. 2002. "V nabídce je pro děti, cestující starší 15 let, pro důchodce a držitele průkazů ZTP a ZTP/P," upozornil Šťáhlavský. Cena Karty Z na jeden rok je pro děti, důchodce a držitele průkazů ZTP a ZTP/P 100 korun. Cestující starší 15 let zaplatí za Kartu Z 200 korun, pouze do konce letošního roku ji však mohou koupit za zvýhodněnou cenu 100 korun.

Cestující podle Šťáhlavského mohou využívat i další obchodní nabídky Českých drah, které zůstávají v platnosti. Jde například o Zpáteční slevu, Kilometrickou banku, Junior pas a Junior pas-ISIC, Senior pas a traťové, oblastní či síťové jízdenky. "U těchto nabídek nedochází k 1. lednu 2002 k žádným změnám. K cenovým úpravám těchto nabídek dojde s přihlédnutím k vývoji inflace k 27. lednu 2002," dodal Šťáhlavský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist