https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zce-zvysuje-prodej-zelene-energie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ZČE zvyšuje prodej zelené energie

10.3.2003 10:01 | PLZEŇ (ČIA)
Značný zájem o zelenou energii, která je vyrobena z obnovitelných zdrojů na území západních Čech, zaznamenává akciová společnost Západočeská energetika (ZČE). V současné době společnost dodává zákazníkům více než 300 MWh zelené energie měsíčně. Na konci loňského roku to bylo 70 MWh měsíčně. ČIA to dnes potvrdil tiskový mluvčí ZČE Miroslav Kučera s tím, že ZČE je jedinou společností v České republice, která zelenou energii nabízí.
 

"Převážně jde o energii získanou z vody, malým doplňkem je elektřina vzniklá zpracováním biomasy," vysvětlil Kučera. ZČE uvedla tento produkt na trh na jaře loňského roku v rámci celé produktové řady obchodní značky Nová energie. Mezi nejvýznamnější zákazníky, kteří odebírají ekologickou elektřinu patří například Léčebné lázně Konstantinovy Lázně, Replast Produkt nebo Lázně Letiny.

Podnikatelský plán ZČE letos předpokládá hrubý zisk 903 milionů korun, loňský zisk před zdaněním přesáhl jedné miliardy korun. ZČE v současné době zásobuje energií zhruba půl milionu odběrných míst v Plzeňském a Karlovarském kraji.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist