https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeleznicni-koridor-roste-v-usteckem-kraji-podle-harmonogramu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Železniční koridor roste v Ústeckém kraji podle harmonogramu

6.5.2002 13:41 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Práce na výstavbě mezinárodního rychlostního koridoru mezi Děčínem a Hněvicemi pokračují podle stanoveného harmonogramu. Dokončeny jsou traťové úseky mezi stanicemi Hrobce a Hněvice na Litoměřicku, Lovosice - Ústí nad Labem a Děčín - státní hranice s Německem. ČIA o tom dnes informoval vedoucí oblastní Stavební správy Českých drah v Ústí nad Labem František Majer.
 

Jak Majer dále uvedl, do září letošního roku má být dokončen úsek Hrobce - Lovosice v délce 14 km. Technickou zajímavostí je nová stanice Hrobce, která má nová ostrovní nástupiště s mimoúrovňovým přístupem cestujících a bezbariérovým řešením.

Mimořádně náročné práce realizují nyní pracovníci Staveb silnic a železnic a subdodavatelských firem na sedmnáctikilometrovém úseku mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Náklady na jeho výstavbu mají činit necelé dvě miliardy korun. Na úseku je třeba rekonstruovat nebo nově postavit 37 mostů a podchodů a 14 nově vložených výhybek. Problémy způsobuje čištění a sanace skalních svahů u stanic Povrly - Roztoky a Mojžíř. Jedná se o skalní plochy o rozloze 42 tisíc metrů čtverečních, které musí sanovat specialisté - horolezci.

Na úseku se nově staví šest kilometrů opěrných a zárubních zdí a protihlukové zdi v celkové délce čtyř kilometrů. Rekonstrukcí prochází děčínský železniční uzel, včetně rekonstrukci nádražní budovy na děčínském hlavním nádraží.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist