https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeleznicni-spojeni-s-centrem-jihlavy-ma-budoucnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Železniční spojení s centrem Jihlavy má budoucnost

16.2.2001 20:55 | JIHLAVA (ČIA)
Ke zlepšení dálkového železničního spojení s centrem Jihlavy dojde od 9. června tohoto roku, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád Českých drah. Jak informoval technický náměstek přednosty železniční stanice Jihlava Miroslav Novotný, od platnosti nového jízdního řádu bude totiž ve stanici Jihlava - město zastavovat celkem dalších sedm rychlíků.
 

"Jde o čtyři rychlíky směrem do jižních Čech a o tři směrem na jihlavské hlavní nádraží a poté na Brno," upřesnil Novotný. Kromě toho na městském nádraží budou mít navíc nově svoji konečnou stanici i další osobní vlaky ve směru od Havlíčkova Brodu. "Jeden z nich, s plánovaným odjezdem ve 14.42 hodin ze stanice Jihlava-město, poprvé přímo propojí Jihlavu se Žďárem nad Sázavou," upřesnil.

Nádraží Jihlava - město na trati z Jihlavy do Horní Cerekve je umístěno na okraji středu Jihlavy na konci Třídy Legionářů. Tato stanice je kromě toho v docházkové vzdálenosti autobusového nádraží a navíc je dnes situována přímo mezi dvěma novými jihlavskými nákupními lokalitami s celkem pěti obchodními areály a budovaným aquaparkem. Městské nádraží je částečně dostupné i městskou dopravou, i když prozatím pouze ve směru do Starých Hor trolejbusovou linkou E.

"Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) však v souběhu s postupným rušením konečných stanic autobusů na Masarykově náměstí v centru památkové rezervace nyní zpracovává určitou ideu, podle níž by bylo možno některé linky městských autobusů v budoucnu obracet mimo jiné právě i v parku Legionářů před hlavní budovou nádraží Jihlava - město," dodal v této souvislosti ředitel DPMJ Josef Vilím.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist