https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-bude-jednat-s-prllem-pravdepodobne-i-o-temelinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman bude jednat s Pröllem pravděpodobně i o Temelínu

12.1.2001 08:00 | PRAHA (ČIA)
Přeshraniční spolupráce mezi jihočeskými regiony a největší rakouskou zemí Dolními Rakousy bude zřejmě hlavním tématem dnešního setkání českého premiéra Miloše Zemana s dolnorakouským zemským hejtman Erwinem Pröllem. Podle sdělení mluvčího české vlády Libora Roučka je velmi pravděpodobné, že se oba politici dotknou i problémů kolem Jaderné elektrárny Temelín, která je několik posledních měsíců příčinou poměrně napjatých česko-rakouských vztahů.
 

Očekává se, že politici projednají i obavy Rakouska z přílivu levné české pracovní síly na rakouský trh po předpokládaném rozšíření Evropské unie právě o Českou republiku. Starosti Rakušanů přidělávají vedle Temelína i ilegální přechody společných státních hranic."Pokud existují v této záležitosti skutečně problémy, bude se zřejmě mluvit i o nich," upozornil Rouček.

Dodal, že setkání obou politiků přichází v době, kdy se vládní kabinet premiéra Zemana chystá projednat výsledky prověrky vlivu jihočeské jaderné elektrárny na životní prostředí.

Zemský hejtman se v Praze setká rovněž s předsedou Poslanecké sněmovny Václavem Klausem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist