https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-by-podle-hnuti-duha-mel-zvednout-blairovu-rukavici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman by podle Hnutí DUHA měl zvednout Blairovu rukavici

25.10.2000 11:05 | PRAHA (EkoList)
Za rukavici hozenou českému premiérovi Miloši Zemanovi (ČSSD) považuje včerejší projev britského ministerského předsedy Tonyho Blaira Hnutí DUHA. Tony Blair ve svém projevu k členům sdružení ekologických organizací Green Alliance a zástupcům Konfederace britského průmyslu (CBI) včera vyzval k uskutečňování razantní politiky energetických úspor a snižování emisí skleníkových plynů.
 

Podle Hnutí DUHA by měl Miloš Zeman příklad britského premiéra následovat a "udělat ze životního prostředí prioritu své vlády i prostředek modernizace ekonomiky, tvorby pracovních míst a regionálního rozvoje." "Miloš Zeman Tonyho Blaira rád označuje za svůj vzor, teď dostal příležitost, ukázat to v praxi," říká předseda Hnutí DUHA Jan Beránek. Podle Beránka by si měla česká vláda, podobně jako Tony Blair, začít uvědomovat, že "ekologická opatření a rozvoj zelených technologií, obnovitelných zdrojů energie, recyklace a organického zemědělství zároveň vytváří pracovní místa, podporují moderní ekonomiku a rozvoj regionů." "Blair tomu rozumí, Zemanova vláda ale stále chápe ekologickou politiku jen jako postavit čističku tady, namontovat filtr onde," dodal Jan Beránek.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist