https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-podepsal-novelu-o-povolovani-pripravku-k-hubeni-skudcu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman podepsal novelu o povolování přípravků k hubení škůdců

24.9.2016 12:37 | PRAHA (ČTK)
Prezident Miloš Zeman podepsal novelu týkající se povolování biocidních přípravků k hubení škůdců. Za povolení budou výrobci platit 30 000 korun. Za žádost o schválení účinné látky pro nový typ přípravku má činit úhrada 150 000 korun.
 

Novela aktualizuje dosavadní úpravu podle současných předpisů Evropské unie. Počítá se sankcemi nejen pro výrobce biocidů, ale i pro jejich uživatele. Za použití nepovolených biocidů nebo za nesprávné užití biocidních přípravků bude hrozit pokuta až 50 000 korun. Výrobcům a obchodníkům s biocidními přípravky má za porušení zákona hrozit až pětimilionová sankce.

Záporným dopadem zákona může být podle ministerstva zdravotnictví zvýšení cen a snížení dostupnosti některých biocidních přípravků na českém trhu. Zákon mimo jiné počítá s novým opatřením, které znemožňuje schválení takových účinných látek, které jsou považovány za nebezpečné podle unijního nařízení.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist