https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-se-ma-verejne-omluvit-brezinovi-za-krive-narceni-z-korupce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman se má veřejně omluvit Brezinovi za křivé nařčení z korupce

28.2.2001 20:10 | PRAHA (ČIA)
Premiér Miloš Zeman se musí v tisku omluvit novináři Ivanu Brezinovi za to, že ho bez důkazů nařkl z korupce. Dnes o tom rozhodl Městský soud v Praze, který dále nařídil Zemanovi uhradit soudní výlohy a Brezinovi zaplatit 300 tisíc korun jako odškodnění. "Měl jsem Zemanovi posloužit jako figurka na šachovnici v jeho sporu s bývalým ministrem zahraničí Zieleniecem," uvedl dnes pro Českou televizi Brezina.
 

Zeman před dvěma lety veřejně nařkl Brezinu, že psal články ve prospěch jaderné energetiky za peníze elektrárenské společnosti ČEZ. Svá tvrzení však nedoložil. "Omlouvám se novináři Ivanu Brezinovi za nepravdivé výroky o tom, že psal na objednávku Českých energetických závodů, se kterými měl důvěrnou smlouvu, a za to, že jsem ho nařkl z korupce," zní text omluvy, kterou podle dnešního soudního rozhodnutí má Zeman uveřejnit v deníku Mladá fronta Dnes do patnácti dnů po nabytí právní moci rozsudku.

Proti rozsudku se premiér může do čtrnácti dnů po jeho doručení odvolat k Vrchnímu soudu. Dnešního jednání se však nezúčastnil a nevydal zatím žádné prohlášení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist