https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zemedelske-a-chovatelske-veletrhy-si-v-brne-prohledlo-35-000-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zemědělské a chovatelské veletrhy si v Brně prohlédlo 35.000 lidí

15.5.2017 08:00 | BRNO (ČTK)
Letos své výrobky prezentovalo v areálu 230 firem z 24 zemí, chovatelé přivezli 900 zvířat, největší zastoupení měl skot. / ilustrační foto
Letos své výrobky prezentovalo v areálu 230 firem z 24 zemí, chovatelé přivezli 900 zvířat, největší zastoupení měl skot. / ilustrační foto
Veletrhy určené hlavně pro zemědělce, chovatele či myslivce navštívilo od čtvrtka do dneška asi 35.000 lidí. Zařadily se tak k nejúspěšnějším akcím v brněnském veletržním areálu. Předběžný odhad návštěvnosti sdělil ČTK za pořadatele Jiří Palupa.
 

Národní výstavu hospodářských zvířat, atraktivní také pro rodiče s dětmi, doplňoval letos ještě veletrh pro živočišnou výrobu Animal Tech, veletrh udržitelného života v krajině Natur Expo a Národní výstava myslivosti.

Před dvěma lety se do pavilonů přišlo podívat dokonce 51.727 lidí, tehdy ale komplex zemědělských a chovatelských veletrhů rozšiřovaly ještě výstavy psů, koček a dalších domácích mazlíčků.

Letos své výrobky prezentovalo v areálu 230 firem z 24 zemí, chovatelé přivezli 900 zvířat, největší zastoupení měl skot.

V sobotu před výstavištěm protestovalo asi 50 bojovníků za práva zvířat. Dali najevo postoj, že zvíře není zboží, nezasluhuje úděl otroka či vězně. Zvířata mají být svobodná, řekla ČTK Ester Burkertová z pořádajících iniciativ 269life a Kolektiv pro zvířata. Podle Davida Lipovského z Českomoravské společnosti chovatelů mají vystavená zvířata na veletrhu velmi dobré podmínky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist