https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zhruba-550-teplarenskych-subjektu-stale-nema-licenci-k-podnikani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zhruba 550 teplárenských subjektů stále nemá licenci k podnikání

27.2.2002 13:31 | PRAHA (ČIA)
Licence povolující podnikání v oblasti teplárenství na liberalizovaném energetickém trhu stále chybí asi 550 subjektům. Oprávnění k rozvodu či výrobě tepla nebyla dosud podle Energetického regulačního úřadu (ERÚ), který má tyto licence v kompetenci, udělena kvůli nedostatkům v žádostech. "Těžko odhadnout jak se situace bude dále vyvíjet," poznamenal dnes na tiskové konferenci ředitel sekce licencí ERÚ Pavel Prouza.
 

Všem subjektům, které dosud licenci nezískaly, hrozí pokuty za nedovolené podnikání. Tento problém se ale prakticky vůbec netýká podnikatelských subjektů v oblasti elektroenergetiky a plynárenství, které již téměř ve sto procentech případů příslušné oprávnění vlastní.

K dnešnímu dni eviduje ERÚ celkem 3414 žádostí o udělení licence k podnikání na liberalizovaném energetickém trhu. Z tohoto počtu bylo kladně vyřízeno 2352 žádostí, zamítnuto pouze 40. Ostatní jsou rozpracovány nebo vráceny k doplnění.

Nezávislý regulátor energetického trhu klade při udělování licencí v oblasti teplárenství důraz na reálnost podnikatelských záměrů jednotlivých žadatelů. Žádosti jsou pak posuzovány ve spolupráci s místní samosprávou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist