https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zisk-cez-bez-mimoradnych-vlivu-by-vzrostl-o-57-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zisk ČEZ bez mimořádných vlivů by vzrostl o 57 procent

1.11.2004 12:06 | PRAHA (ČIA)
Výše 6,28 miliardy korun by po odečtení mimořádných vlivů dosáhl nekonsolidovaný čistý zisk společnosti ČEZ za první tři čtvrtletí letošního roku. Ve stejném období loňského roku očištěný zisk dosáhl 3,99 miliardy korun, letošní výsledek se tedy zvýšil o 57 procent. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl výkonný ředitel ČEZ pro finance a správu Petr Vobořil.
 

Z čistého zisku 9,95 miliardy korun za letošní tři kvartály tvoří podle Vobořila dopad mimořádných operací 3,67 miliardy korun. ČEZ letos odprodal 34 procent akcií Pražské energetiky slovenské skupině J&T a zbylých 34 procent v ČEPS státu. ČEZ také vykázal mimořádnou ztrátu 1,19 miliardy korun po změně pravidel účtování finančních derivátů. Čistý zisk za leden až září 2003 dosáhl 13,68 miliardy korun, z toho mimořádné vlivy tvořily 9,69 miliardy korun.

Tržby oproti loňskému lednu až září vzrostly o 17,6 procenta na 44,2 miliardy korun. Provozní zisk byl vyšší o 32 procent a dosáhl výše 8,36 miliardy korun. Zisk z finančních operací meziročně klesl o 48 procent na 6,35 miliardy korun. Zisk před zdaněním se meziročně snížil o 26,6 procenta na 13,6 miliardy korun. Podíl dluhu na pasivech ČEZ ke konci září činil 26,2 procenta, v září 2003 podíl činil 29,4 procenta.

ČEZ je se 74procentním podílem největším výrobcem elektřiny v České republice, vlastní také pět z osmi regionálních distributorů elektřiny. Celkem 67,6 procenta akcií ČEZ vlastní stát, zbytek drží finanční a drobní investoři. ČEZ letos začal s akvizicemi v zahraničí, v červenci zvítězil v soutěži na západní skupinu energetik v Bulharsku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist