https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zivotni-prostredi-v-usti-nad-labem-se-vyrazne-zlepsilo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Životní prostředí v Ústí nad Labem se výrazně zlepšilo

9.10.2001 13:15 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Výrazné zlepšení životního prostředí registrují v Ústí nad Labem. Zatímco před deseti lety tu v zimním období zaznamenali 35 dnů s nepříznivou imisní situací, v loňské zimě se jednalo pouze o dva půldny. V roce 1990 dosahovaly emise znečišťujících látek na území krajského města hodnoty téměř 34 tisíce tun, zatímco loni činila tato ekologická zátěž necelých osm tisíc tun. Pro ČIA to uvedl náměstek ústeckého primátora Václav Pucherna.
 

Vedle poklesu průmyslové výroby, je podle něj hlavním důvodem ve zlepšení životního prostředí a snížení emisí vybudování nových plynovodů a teplovodů, které umožnily přechod téměř 95 procent ústeckých domácností na ekologické vytápění.

Průměrné roční imisní koncentrace klesly u všech měřených škodlivin s výjimkou oxidů dusíku. Jeho zvýšený výskyt a občasné překračování imisního limitu způsobuje především mnohem intenzívnější automobilová doprava ve městě oproti minulosti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist