https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zkvalitneni-zeleznice-na-jihlavsku-bude-mozna-uz-na-jare
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zkvalitnění železnice na Jihlavsku bude možná už na jaře

3.10.2001 10:45 | JIHLAVA (ČIA)
Přímých železničních spojení mezi okresními městy Jihlavského kraje a Jihlavou by mohli cestující začít využívat již na jaře příštího roku. Informoval o tom přednosta železniční stanice Jihlava Zdeněk Nadrchal s tím, že do nového grafikonu Českých drah 2001 až 2002 navrhují jihlavští železničáři zavedení přímých vlaků mezi Žďárem nad Sázavou, Havlíčkovým Brodem a Jihlavou, dále mezi Jihlavou a Pelhřimovem a též rozšíření stávajících přímých spojů na trati 240 z Jihlavy do Třebíče. "Cestující veřejnost tak dostane k disposici poměrně rychlé a kvalitní železniční spojení mezi všemi významnými sídly regionu," podotkl přednosta Nadrchal.
 

Jak v této souvislosti upozornil, navíc by měl být u většiny spojů výrazně posílen i význam nádraží Jihlava-město, které se, narozdíl od hlavního nádraží, nalézá v docházkové vzdálenosti od centra Jihlavy, takže cestující nebudou nuceni dále přestupovat na městskou dopravu v Jihlavě. "Na městské nádraží by mělo od příštího roku zajíždět více vlaků i ze směru od Havlíčkova Brodu, přičemž ze směru od Třebíče budou mít cestující možnost rychlého přestupu ve stanici Jihlava-hlavní nádraží," upřesnil přednosta.

Jak dodal, zmíněné návrhy již byly předány ředitelství oblasti Českých drah v Brně a v závěru tohoto týdne budou projednány komisí pro nový grafikon na roky 2001 až 2002. "Věříme, že naše návrhy budou přijaty a cestující na Vysočině tak konečně dostanou možnost volit mezi automobilem, autobusem a železnicí," podotkl přednosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist