https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlikvidovane-vyklice-se-vrati-na-mapu-usteckeho-kraje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlikvidované Vyklice se vrátí na mapu Ústeckého kraje

22.6.2002 14:33 | CHABAŘOVICE (ČIA)
Obnovy se do několika let dočká v 70. letech těžbou zlikvidovaná obec Vyklice v okrese Ústí nad Labem. Obec ponese název Nové Vyklice. ČIA to řekl Pavel Linhart ze Sdružení občanů Vyklic.
 

Obec vznikne mezi Chabařovicemi a Roudníky na Ústecku poblíž budoucího jezera, které vzniká zatápěním bývalého Dolu Chabařovice. Územně mají Nové Vyklice spadat pod město Chabařovice, které v důsledku důlní činnosti ztratily čtvrtinu své rozlohy a více než tisíc obyvatel.

Představitelé Sdružení občanů Vyklic jednali o obnovení obce se zástupcem hejtmana Ústeckého kraje Pavlem Tošovským. Ten ČIA potvrdil, že snaha o obnovu Vyklic plně zapadá do koncepce revitalizace severních Čech. S Novými Vyklicemi už počítá územní plán vyššího územního celku, který zpracovává Ústecký kraj. Jeho představitelé zdůrazňují potřebu nového osídlení v minulosti těžbou zpustošených lokalit v Ústeckém kraji a návrat lidí a podnikání do takových oblastí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist