https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlin-pripravil-novy-system-plateb-za-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlín připravil nový systém plateb za odpady

19.10.2001 10:10 | ZLÍN (ČIA)
O zcela novém systému poplatků za odpady budou na svém listopadovém zasedání jednat zlínští zastupitelé, kteří budou schvalovat vyhlášku o odpadech. Zatímco doposud platili lidé roční poplatek za popelnici, po schválení zastupitelstvem by měl poplatek hradit každý občan s trvalým bydlištěm v obci.
 

"Sazba místního poplatku bude složena ze dvou částek. První je daná ze zákona a nemusí se dokládat kalkulací. Druhá část je stanovena na základě skutečných nákladů města na sběr a svoz odpadů na osobu a kalendářní rok," uvedl radní Tomáš Úlehla.

Nová vyhláška, která v případě schválení nabude platnosti od ledna příštího roku, donutí rodiny hlouběji sáhnout do kapsy. Zatímco v předchozím období zaplatila rodina za odvoz popelnice 800 korun ročně, od příštího roku se tato částka několikanásobně navýší. Konečná sazba není dosud jasná, ale podle daných výpočtů a zjištěných informací se bude pohybovat kolem 400 korun za osobu a rok. "Poplatek bude možné platit dvojím způsobem. Buď jednorázově do konce března nebo ve dvou splátkách v březnu a září," dodal ke změnám Úlehla.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist