https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinska-teplarna-ma-novou-technologii-na-snizeni-emisi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínská teplárna má novou technologii na snížení emisí

3.2.2020 00:15 | ZLÍN (ČTK)
Zlínská teplárna má novou technologii na snížení emisí oxidu dusíku. Díky ní teplárna splní emisní limity pro vypouštění oxidu dusíku platné od roku 2020. / Ilustrační foto
Zlínská teplárna má novou technologii na snížení emisí oxidu dusíku. Díky ní teplárna splní emisní limity pro vypouštění oxidu dusíku platné od roku 2020. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | 7energy.com
Zlínská teplárna má novou technologii na snížení emisí oxidu dusíku. Díky ní teplárna splní emisní limity pro vypouštění oxidu dusíku platné od roku 2020, sdělila ve čtvrtek v tiskové zprávě Markéta Čapková, zástupkyně skupiny Sev.en Energy, do které teplárna patří. Technologie stála přes 43 milionů korun.
 

"Společnost v závěru roku obdržela kolaudační souhlas vydaný stavebním úřadem ve Zlíně a zahájila tak ostrý provoz zařízení," uvedla Čapková.

Pro redukci emisí je využita technologie, při které se vstřikuje roztok hydroxidu amonného do vhodného místa vzduchospalinového traktu kotle.

"Použitá technologie patří mezi nejlepší dostupná řešení pro velké spalovací zdroje. Díky ní tak teplárna už nyní splňuje požadavek nových přísných emisních limitů pro fluidní kotle, který začne platit od 1. července 2020," uvedla Čapková.

Teplárenské společnosti v Česku loni investovaly do snížení emisí přes dvě miliardy korun. Modernizace provozů bude pokračovat i v dalších letech. Předloni investovaly teplárny v ČR do snížení emisí asi miliardu korun, od roku 2013 pak dohromady více než 23 miliard korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist