https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinska-zoo-trikrat-zabodovala-v-soutezi-bily-slon-za-lonsky-rok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínská zoo třikrát zabodovala v soutěži Bílý slon za loňský rok

14.7.2020 07:14 | ZLÍN (ČTK)
Zlínská zoologická zahrada třikrát zabodovala v soutěži Bílý slon za rok 2019. Tradiční klání hodnotí nejlepší odchovy a stavby v českých a slovenských zoo. Zlínská zahrada získala první místo za odchov mořského rejnoka siby ománské a dvě druhá místa za odchovy medvěda pyskatého a čápa sedlatého.
 

Hlavní zoolog zahrady Kamil Čihák vnímá úspěch v soutěži jako velké ocenění týmu chovatelů a zoologů, kteří ve Zlíně působí. "Mořské rejnoky druhu siba ománská jsme odchovali jako první v celé Evropě, mládě medvěda pyskatého pak bylo jediným evropským odchovem tohoto druhu medvěda za rok 2019. U čápa sedlatého jsme se stali první českou a slovenskou zoo, které se podařilo tyto největší africké čápy rozmnožit," uvedl Čihák.

Bílý slon je soutěží, která se koná nepřetržitě od roku 1994 pod záštitou sdružení Česká zoo a ve spolupráci s Unií českých a slovenských zoologických zahrad. Klání má dva okruhy, v jednom odborná porota posuzuje nejlepší stavbu nebo expozici, ve druhém pak mimořádný chovatelský úspěch v kategoriích savci, ptáci a ostatní. Zlínská zoo tedy uspěla ve všech chovatelských kategoriích. Do 26. ročníku soutěže přihlásilo 14 zahrad 44 významných odchovů.

Slavnostní předání ocenění je ve zlínské zoo na programu v úterý od 13:00. Původně bylo společné vyhlášení a předání cen naplánované do Kapucínského kláštera ve Fulneku na Novojičínsku. S ohledem na pandemii nového typu koronaviru ho však organizátoři zrušili a ceny si jednotliví vítězové přebírají přímo v zoologických zahradách.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist