https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinskou-zoo-loni-navstivilo-rekordnich-668-303-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínskou zoo loni navštívilo rekordních 668 303 lidí

11.1.2017 15:52 | ZLÍN (ČTK)
Zlínskou zoologickou zahradu loni navštívilo rekordních 668 303 lidí, o 30 000 více než předloni. Je to nejvíc v téměř sedmdesátileté historii zahrady, sdělila dnes ČTK její mluvčí Romana Bujáčková. Zlínská zahrada je tak šestým rokem po pražské druhou nejvyhledávanější zoo v Česku. Do pražské zahrady loni zavítalo rekordních 1 448 353 lidí.
 

"Rok 2016 je pro mne a pro moje kolegy rokem skutečně mimořádným. O 30.000 osob jsme překonali dosavadní návštěvní rekord z roku 2015, rekordy přinesly také měsíce leden, únor, březen, červen a září. Úspěch jsme však slavili i v dalších oblastech. Odchovali jsme doposud největší počet mláďat. Po dvaceti letech chovu se poprvé vylíhli čápi marabu, po pětatřiceti letech se znovu radujeme z mláděte tapíra čabrakového," uvedl ředitel zoo Roman Horský.

Zahrada loni nabídla návštěvníkům novou středomořskou zahradu Andalusii nebo vyhlídkovou věž pro děti. Dlouhodobě připravovaný projekt Řeka trávy byl pozastaven. "Velmi nás mrzí, že jsme nemohli proměnu americké oblasti s rozpočtem 130 milionů korun realizovat. Na druhou stranu ale chápeme finanční možnosti zřizovatele zoo, statutárního města Zlína. Plně jsme se však pustili do realizace priority číslo jedna - chovného zařízení pro slony v rámci projektu Karibuni. Právě sloni představují budoucnost zlínské zoo, i v kontextu s provedenou první inseminací slona afrického v České republice," uvedl ředitel.

Pokud bude inseminace úspěšná, slůně by se mělo narodit příští rok v létě. "Věříme, že v té době už bude ve spolupráci se Zlínským krajem v plném proudu výstavba prvního ze dvou výběhů pro slony v hodnotě 20 milionů korun. Na ni pak naváže finančně náročnější realizace druhého výběhu a vnitřního ustájení," uvedl Horský.

Zahrada chce letos postavit oplocení nového území. "V červnu otevřeme novou expozici pro vzácné kivi a papoušky kea. Další novinkou bude expozice pro mravenečníky čtyřprsté v Amazonii," uvedl ředitel.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist