https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinsky-kraj-pripravuje-trasu-rychlostni-komunikace-na-slovensko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínský kraj připravuje trasu rychlostní komunikace na Slovensko

20.8.2003 19:35 | ZLÍN (ČIA)
Rada Zlínského kraje dnes rozhodla o závazné trase rychlostní komunikace R 49, která v budoucnu spojí tento kraj se sousedním Slovenskem. Komunikace má vést od dálnice D 1 z Hulína přes Fryšták a Vizovice na hraniční přechod Střelná, kde se napojí na slovenskou komunikaci R6 do Púchova a slovenský dálniční systém. ČIA to dnes potvrdil mluvčí Zlínského kraje Patrik Kamas.
 

Podle jeho slov doporučila krajská rada zastupitelstvu kraje pořídit změnu územního plánu velkého územního celku Zlínské aglomerace, která se týká právě průběhu komunikace R 49 v úseku Zádveřice - Bratřejov. Podstata změny územního plánu spočívá v převedení koridoru pro rychlostní komunikaci R 49 v tomto úseku ze směrné do závazné části územního plánu a zařazení této stavby do veřejně prospěšných staveb.

Rychlostní komunikace R 49 po svém dokončení zajistí kapacitní dopravní propojení východním směrem, tedy mezi Českou republikou a Slovenskem v oblasti střední Moravy. Investorem této akce bude Zlínský kraj. Cena investice bude známa po dokončení plánu projektu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist