https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinsky-kraj-vybral-zpracovatele-koncepce-odpadoveho-hospodarstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínský kraj vybral zpracovatele koncepce odpadového hospodářství

27.6.2001 12:59 | ZLÍN (ČIA)
Vítězem výběrového řízení pro koncepci hospodaření s odpady se stala zlínská společnost Dekont Umwelttechnik. Rozhodla o tom Rada Zlínského kraje. "Myslím si, že tato nabídka byla skutečně dobrá a výběrová komise rozhodla správně," uvedl radní Vojtěch Jurčík.
 

Kraj současně požádá ministerstvo životního prostředí o stoprocentní dotaci na zpracování této koncepce. "Státní fond životního prostředí podporuje zpracování koncepce formou dotace ve výši 80ti procent, ale ministr může udělit výjimku. Žádost Zlínského kraje bude odůvodněna legislativně nedořešenou situací kraje a skutečností, že Zlínský kraj byl znevýhodněn v rámci delimitace pracovníků i technického vybavení z územních odborů ministerstva životního prostředí," upřesnil Jurčík.

Jak dále řekl, krajský úřad kontaktoval sedm firem, z nichž se výběrového řízení zúčastnilo pět. "Dvě společnosti byly pro neúplnost údajů z řízení vyloučeny," sdělil Jurčík. Podle jeho slov nesmí na základě požadavku Státního fondu životního prostředí cena koncepce překročit částku tří miliónů korun, což vítězná firma dodržela. "Koncepce by měla být hotova do konce příštího roku," dodal Jurčík.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist