https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/znalec-doporucil-kraji-schvalit-vystavbu-zavodu-hyundai-v-nosovicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Znalec doporučil kraji schválit výstavbu závodu Hyundai v Nošovicích

20.3.2006 22:14 | PRAHA (ČIA)
Znalec Vladimír Ludvík doporučil ministerstvu životního prostředí, aby schválilo výstavbu výrobního závodu společnosti Hyundai Motor Company na území průmyslové zóny Nošovice u Frýdku-Místku. Zároveň navrhl 86 podmínek, které mají regulovat přípravu, výstavbu a provoz závodu. Text znaleckého posudku podle EIA zveřejnila Česká informační agentura životního prostředí.
 

Navržené podmínky se týkají hlavně minimalizace hluku (výstavba protihlukových clon včetně 15 metrů vysokého protihlukového valu) a ochrany vody (mimo jiné výstavba retenčních nádrží). O schválení záměru rozhodne po veřejném projednání příslušný odbor MŽP. Úředníci zpravidla přijímají doporučení ze znaleckého posudku.

Podle nedávného vyjádření ministra průmyslu a obchodu Milan Urbana by se investice Hyundai měla pohybovat kolem 800 milionů eur (zhruba 23 miliard korun). Podle Urbana Hyundai zaměstná 3000 lidí přímo v mateřské firmě a zároveň vzniknou další pracovní místa v dodavatelských firmách. Investice by tak mohla přinést celkem až 15 tisíc pracovních míst. Roční výroba by se měla pohybovat kolem 300 tisíc vozidel.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist