https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/znojmane-se-konecne-dockaji-vlastniho-koupaliste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Znojmané se konečně dočkají vlastního koupaliště

29.5.2001 08:48 | ZNOJMO (ČIA)
Jedno z letních koupalištˇ ve Znojmě dostává zelenou, přestože dohoda mezi obecním zastupitelstvem v Dobšicích, donedávna ještě součástí Znojma, a znojemskou radnicí uvízla na mrtvém bodě. Jak potvrdil starosta Dobšic Emil Adam, dobšické obecní zastupitelstvo hledá nyní optimální řešení, jak naložit s bezmála již dvacet let budovaným plaveckým bazénem na okraji okresního města.
 

"Rádi bychom reagovali na trend budování přírodních koupališť, s jakými se setkáváme kupříkladu v Rakousku", řekl starosta Adam. "Byla by to také jedna z levnějších variant, která navíc koresponduje s úmyslem rozšířit sportovní areál o autokempink," dodal starosta.

Podobné zařízení pro motoristy bezprostřední okolí Znojma zatím postrádá. Blízkost hranic i národní park Podyjí, o který roste zájem mezi turisty, by podobný investiční záměr opodstatňoval.

Od plánu postavit letní koupaliště v sousedství Louckého kláštera dosud znojemská radnice neustoupila, svého koupaliště by se měli v budoucnu dočkat také obyvatelé patnáct kilometrů vzdáleného Unanova.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist