https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/znojmo-necha-stabilizovat-dalsi-skalni-stenu-nad-dyji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Znojmo nechá stabilizovat další skalní stěnu nad Dyjí

24.7.2018 00:08 | ZNOJMO (ČTK)
Znojmo nechá stabilizovat další část skalní stěny nad Dyjí. Její stav pod ulicí Vinohrady je již kritický, práce za 4,2 milionu korun mají začít příští rok a půjde již o čtvrtou etapu sanačních prací, uvedla minulý týden v tiskové zprávě mluvčí města Zuzana Pastrňáková.
 

Město předpokládá, že by mohlo získat dotaci, která pokryje 85 procent nákladů. V minulých letech odborníci skály sanovali v dalších ulicích na levém břehu Dyje, nyní začínají práce v ulicích Koželužská a Napajedla. "Zde mají skončit do 30. září a vyjdou na tři miliony korun. Na tuto etapu město dotaci získalo," uvedla Pastrňáková.

V minulosti už město sanovalo svahy pod ulicí U Obří hlavy, která je stejně jako předchozí pod hradem a historickým centrem a dále poblíž železničního viaduktu. Sanovalo také svahy pod ulicí Na Vyhlídce, která se nachází severně od hradu.

Svahy ohrožovaly či ohrožují bezpečnost pohybu pod nimi, podél Dyje vede po levém břehu značená turistická trasa a Svatoklementská naučná stezka.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist