https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/znojmo-pripravuje-silnicni-obchvat-mesta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Znojmo připravuje silniční obchvat města

24.7.2001 20:04 | BRNO (ČIA)
Znojmo aktivně připravuje silniční obchvat města včetně rychlostní komunikace z hraničního přechodu v Hatích k výpadovce na Brno. Město kromě jiného rozhodlo o finanční podpoře při výkupu pozemků v trase obchvatu zhruba do pěti milionů korun, případně o jejich směně, aby se případným vyvlastňováním záměr časově neprodlužoval. Informoval o tom přednosta Okresního úřadu ve Znojmě Josef Sedlák na dnešní tiskové konferenci v Brně.
 

Sedlák označil špatnou dopravní dostupnost Znojemska za jednu z příčin hospodářky zeslabeného území, a tím i vysoké míry nezaměstnanosti. Stavba obchvatu s rychlostní komunikací by mohla situaci výrazně změnit. Dvě etapy výstavby mají být financovány z Fondu dopravní infrastruktury, a to do roku 2003 v sumě 283 milionů korun a do roku 2005 předběžně v částce 435 milionů korun. V současnosti je z prostředků okresního úřadu a města zaměřena trasa obchvatu a rychlostní komunikace, v dohledné době má být pro stavbu vydáno územní rozhodnutí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist