https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-brno-bude-zakazano-koureni-s-vyjimkou-sedmi-mist
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Brno bude zakázáno kouření s výjimkou sedmi míst

31.10.2015 14:23 | BRNO (ČTK)
V Zoo Brno bude od ledna příštího roku zakázáno kouření s výjimkou sedmi míst, které vybuduje zahrada jako kuřácké koutky. O zákazu rozhodlo v uplynulých dnech vedení města Brna, jež je zřizovatelem zahrady. Zároveň na vybudování kuřáckých koutků poskytlo asi 700 000 korun. ČTK to dnes řekl ředitel brněnské zoo Martin Hovorka. Lidi, kteří zákaz nebudou dodržovat, nebudou moci pracovníci zoo pokutovat.
 

"Počítáme se solidností kuřáků. Nechceme, aby obtěžovali ostatní návštěvníky zahrady cigaretovým kouřem. Na druhé straně koutky, které pro ně vybudujeme, budou příjemná místa uprostřed zeleně," uvedl Hovorka. Doplnil, že na každém z těchto míst budou kromě laviček a popelníků informační panely o zoo.

Většina zahrad v Česku zatím takto přísně proti kuřákům nepostupuje. Například v pražské zoo je zakázáno kouření v restauracích a u dětského koutku. Zahrada má ale vybudovány kuřácké koutky. "O plošném zákazu kouření v areálu zoo zatím neuvažujeme," řekla dnes ČTK její mluvčí Jana Myslivečková.

Brněnskou zoo navštíví ročně asi čtvrt milionu lidí. Chová 800 zvířat 200 živočišných druhů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Vladimír Klepáč
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist