https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-dvur-kralove-od-ctvrtka-zahaji-provoz-lviho-safari
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Dvůr Králové od čtvrtka zahájí provoz Lvího safari

12.4.2017 08:30 | DVŮR KRÁLOVÉ N.L. (ČTK)
Lví safari v dvorské zoo funguje od července 2015, zoo za vybudování lvího safari a nového pavilonu lvů zaplatila zhruba 18 milionů korun. V areálu se loni pohybovala buď trojice lvích samců nebo skupina čtyř samic.
Lví safari v dvorské zoo funguje od července 2015, zoo za vybudování lvího safari a nového pavilonu lvů zaplatila zhruba 18 milionů korun. V areálu se loni pohybovala buď trojice lvích samců nebo skupina čtyř samic.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Lukáš Pavlačík / ZOO Dvůr Králové
Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem ve čtvrtek zahájí letošní provoz unikátního Lvího safari. Návštěvníci budou mít šanci projíždět se mezi volně pohybujícími se lvy od 13. do 17. dubna a poté o víkendu 22. a 23. dubna. V denním provozu bude Lví safari od hlavní sezony, která začne 28. dubna. ČTK o tom včera informovala mluvčí zoo Andrea Jiroušová.
 

"Lví safari bude přístupné od 10:00 do 16:00 ve speciálních Afrika trucích. Projížďka na více než půlkilometrové trase bude trvat okolo 30 minut a bude doplněna o komentář průvodce," uvedla mluvčí. Od začátku hlavní sezony také bude do areálu Lvího safari možné také vjet vlastním automobilem.

Lví safari v dvorské zoo funguje od července 2015, zoo za vybudování lvího safari a nového pavilonu lvů zaplatila zhruba 18 milionů korun. V areálu se loni pohybovala buď trojice lvích samců, kteří pocházejí ze safari parku v britském Woburnu nebo skupina čtyř samic dovezená ze zoo v nizozemském Arnhemu. Původně se po safari pohybovali lvi společně, po vzájemném konfliktu je však chovatelé rozdělili. "Na hlavní sezonu bude připravená novinka, v safari bude společně skupina samic a dvou lvů berberských," řekla Jiroušová.

Čtvrteční otevření Lvího safari je součástí takzvané jarní mezisezony v zoo. Zahrada současně připravuje program na Velikonoce. Například v sobotu 15. dubna se ve dvorské zoo uskuteční slavnostní pojmenování půlroční samičky nosorožce dvourohého. Připraven bude také velikonoční program, v pátek a v sobotu se od 11:00 a 14:00 hodin uskuteční dílny pro děti.

Dvorská zoo nabízí v hlavní sezoně také projížďku areálem safari, ve kterém jsou k vidění kopytníci a další zvířata. Dvorskou zoo loni navštívilo 538.006 lidí, o rok dříve to bylo 494.000 lidí. Na letošní rok zoo plánuje několik investičních akcí, například stavbu nového zimoviště pro kopytníky u areálu safari.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist