https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-hodonin-spustila-crowdfundingovou-sbirku.prispevatele-si-mohou-vybrat-odmenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Hodonín spustila crowdfundingovou sbírku. Přispěvatelé si mohou vybrat odměnu

17.4.2021 01:05 | HODONÍN (ČTK)
Mezi odměnami jsou například virtuální stravenky pro vybraná zvířata nebo pozvání na on-line komentovaná krmení, při kterých své svěřence představí chovatelé.
Mezi odměnami jsou například virtuální stravenky pro vybraná zvířata nebo pozvání na on-line komentovaná krmení, při kterých své svěřence představí chovatelé.
Hodonínskou zoo lze nově podpořit prostřednictvím sbírky na portálu Donio. Cílem je vybrat 100 000 korun, což pokryje náklady na potravu pro všechna zvířata v zoo na 18 dní, uvedla mluvčí zahrady Marie Blahová. Zoo na pěti hektarech plochy chová bezmála 1000 zvířat v 250 druzích. Jako i ostatní zahrady byla kvůli protikoronavirovým opatřením opakovaně uzavřena.
 

"Chtěl bych všem podporovatelům Zoologické zahrady v Hodoníně poděkovat za obrovskou vlnu solidarity, kterou s námi v této nelehké době sdílíte. Nesmírně si vaší pomoci vážíme. Zvířata v naší zoo můžete dále podpořit na portálu Donio.cz, kde si díky své podpoře můžete vybrat i dáreček," uvedl ředitel zoo Martin Krug.

Přispěvatel si za finanční pomoc může vybrat hned z několika odměn, které folklorními motivy připomínají kraj, ve kterém zoo působí. Mezi odměnami jsou například virtuální stravenky pro vybraná zvířata nebo pozvání na on-line komentovaná krmení, při kterých své svěřence představí chovatelé. "Nejenže se účastníci dozví mnoho zajímavostí ze života zvířat, ale mohou klást chovateli i jakékoliv zvídavé dotazy," uvedla mluvčí. Další z odměn je například poukaz na prohlídku zoologické zahrady s průvodcem nebo den strávený v roli ošetřovatele.

Do ukončení sbírky zbývá 84 dní. Dosud se podařilo vybrat přes 27 000 korun.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Loni ji navštívilo nejméně lidí za posledních sedm let, přišlo zhruba 146 000 návštěvníků, meziročně asi o 50 000 méně. Zahrada byla stejně jako ostatní kvůli protiepidemickým opatřením opakovaně uzavřena. Letos poprvé otevřela tento týden v pondělí, vnitřní expozice ale zůstávají uzavřené.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist