https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-mohou-zadat-o-prispevek-na-krmivo-pro-zvirata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo mohou žádat o příspěvek na krmivo pro zvířata

1.4.2020 00:23 | PRAHA (ČTK)
Žádosti o peníze mají zoologické zahrady podávat elektronicky.  / Ilustrační foto
Žádosti o peníze mají zoologické zahrady podávat elektronicky. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
České zoologické zahrady, které přišly o příjmy ze vstupného kvůli opatřením proti šíření koronaviru, mohou požádat ministerstvo životního prostředí o dotaci na nákup krmiva pro chované ohrožené druhy zvířat. Po vyplnění žádosti by zoo měly dostat peníze obratem, tedy ještě v dubnu, kdy se předpokládá, že omezení kvůli koronavirové pandemii budou pokračovat. Včera to sdělila mluvčí ministerstva Petra Roubíčková. Zoologické zahrady stejně jako mnohé další objekty a provozovny jsou kvůli pandemii uzavřeny od poloviny března.
 

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) uvedl, že jeho úřad jednal se zahradami o možnostech, jak jim pomoci, aby mohly i přes nynější výpadek příjmů ze vstupného zajišťovat vysokou úroveň péče o zvířata. "Peníze z našeho dotačního titulu na krmení by jim měly výrazně pomoci překlenout toto složité období," uvedl Brabec.

Dotace MŽP je určena pro všech 29 licencovaných zoologických zahrad v Česku, přičemž pro menší zoologické zahrady znamená podpora ze strany ministerstva až statisíce korun, u těch větších se jedná o podporu v jednotkách milionů korun, uvedla mluvčí.

Žádosti o peníze mají zoologické zahrady podávat elektronicky. Podle mluvčí budou posouzeny během několika dní, peníze tak mohou dostat na účet ještě v průběhu dubna. Více informací o podmínkách dotace ministerstvo zveřejnilo na svém webu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist