https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-oslavila-85-vyroci-krtinami-mladat-zirafy-a-hrabace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo oslavila 85. výročí křtinami mláďat žirafy a hrabáče

28.9.2016 20:15 | PRAHA (ČTK)
Pražská zoo oslavila 85. výročí svého otevření křtinami mláděte hrabáče kapského a samičky žirafy. Připravený byl i hudební program nebo vernisáž výstavy. Lidé mohli nově zaparkovat i na parkovišti u tunelu Blanka, je levnější než to blíž u zoo.
 

Samička hrabáče kapského přišla na svět koncem srpna. Lidé hlasující na internetu ji vybrali jméno Nyota, které znamená hvězda. Žirafí mládě je již dvaaosmdesáté narozené v pražské zoo.

Na oslavě vystoupila hudební skupina Sestry Havelkovy a babypunková kapela Kašpárek v rohlíku. Otevřela se také výstava historických fotografií Neznámá zoo a představené budou instalace z filmu Karla Zemana Cesta do pravěku rozmístěné na šesti místech zahrady.

Výročí založení zoo se slaví v den, kdy bylo v roce 1931 zpřístupněno staveniště ještě nedokončené zahrady a přišli první návštěvníci. V témže roce byla postavená administrativní budova u hlavního vchodu a do zoo přišli první koně Převalského a vlčice Lotta. Už rok předtím byla zoo darovaná z cirkusu lvice Šárka.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist