https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-plzen-ocekava-vysokou-navstevnost-ma-uz-300-000-navstevniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Plzeň očekává vysokou návštěvnost, má už 300.000 návštěvníků

15.8.2017 14:04 | PLZEŇ (ČTK)
V plzeňské zoo se v červenci narodilo mládě turkmenského divokého osla kulana (na obrázku). Letos nejvíce láká nosorožec Růženka (narozený 5. února), lvíče Amira (narozené loni 12. září) a desítky mláďat, expozic, akcí a novinek.
V plzeňské zoo se v červenci narodilo mládě turkmenského divokého osla kulana (na obrázku). Letos nejvíce láká nosorožec Růženka (narozený 5. února), lvíče Amira (narozené loni 12. září) a desítky mláďat, expozic, akcí a novinek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Plzeň
Plzeňská zoologická a botanická zahrada očekává, že letos by mohla dosáhnout vysokého počtu návštěvníků. V zatím nejlepším roce 2011 do ní přišlo 460.969 lidí, dosud nejsilnější měsíc byl zatím srpen 2010, kdy přišlo 106.859 návštěvníků. Od roku 2007 překonává zoo trvale roční návštěvnost 400.000 lidí, řekl dnes při vítání 300.000. návštěvníka mluvčí zahrady Martin Vobruba.
 

"Letos láká nosorožec Růženka, narozený 5. února, lvíče Amira, které se narodilo loni 12. září, a desítky mláďat, expozic, akcí a novinek," uvedl.

Zoo na tom byla do konce června mírně lépe než loni, v červenci měla meziročně zhruba stejnou návštěvnost, trochu ji srazily horké dny. "Ale mělo by se to zase vyrovnat," řekl Vobruba. Nevylučuje, že letos padne rekord, pokud nebudou dlouhá horka nebo deště, což zahradě nesvědčí; loni zoo navštívilo 441.381 lidí. "Závěr srpna nám zpestří veliké výstavy králíků a holubů, takže i srpen by měl být silný," uvedl. Přes prázdniny jezdí zoo vláček z náměstí. "Významný podíl tvoří výletníci za vzdálenějších regionů, ale určitě také Němci a Rusové," uvedl mluvčí.

Dnešním jubilejním návštěvníkem byla rodina Hlaváčkova z Hracholusek na Křivoklátsku. "Rodiče Petra a Jaroslav, oba učitelé, přivezli své děti, devítiletého Tondu a šestiletou Terezku," uvedl mluvčí. Ředitel zoo Jiří Trávníček a náměstek primátora Petr Náhlík jim předali upomínkové předměty a publikace o zoo. "Jubilanti měli možnost nakrmit šimpanze nebo navštívit své oblíbené žirafy. Plzeňskou zoo navštěvují jedenkrát za rok, spolu s pražskou a libereckou," řekl Vobruba.

Zoo má po Plzeňském Prazdroji a jeho expozicích druhou nejvyšší roční návštěvnost v Plzeňském kraji. Třetí je plzeňské vědecké centrum Techmania s 3D planetáriem a kinem. Plzeňský kraj navštívilo v letošním druhém čtvrtletí 197.464 turistů, o 16,6 procenta více než loni ve stejném období. Cizinců přespalo v regionu 76.076, o 22,3 procenta více. Domácích turistů přibylo o 13,2 procenta.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist