https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-praha-letos-navstivilo-1-4-milionu-lidi-nejvice-v-historii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Praha letos navštívilo 1,4 milionu lidí, nejvíce v historii

4.12.2016 14:40 | PRAHA (ČTK)
Pražskou zoologickou zahradu letos zatím navštívilo 1,4 milionu lidí. Je to poprvé v její pětaosmdesátileté historii. Jubilejního návštěvníka přivítala zoo dnes. Rekord v návštěvnosti z roku 2014 ale padl už 20. listopadu, kdy do zoo přišel letošní návštěvník s pořadovým číslem 1,382.244.
 

Jubilejním návštěvníkem se Luboš Holan z Prahy, který do zoo přišel se svými dvěma vnučkami. Na žádost jedné z nich na začátku roku adoptoval želvu ostnitou, přispívat na ní chce i v příštím roce.

V zoo se dnes konalo právě tradiční setkání přátel, sponzorů a adoptivních rodičů zvířat. Nejvýznamnějším podporovatelům byly uděleny ceny Velký, Malý a Divoký Richard. "Vážíme si každého, kdo naši zoologickou zahradu nějakým způsobem podporuje," uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek. "Nemusí jít zdaleka jenom o peníze, ať již jde o sponzoring surikaty či výstavby nového pavilonu, ale také o jiné druhy pomoci či o nápady," dodal.

Velkého Richarda, který je oceněním za výjimečný počin, získal náměstek ministra zahraničních věcí a bývalý velvyslanec ČR v Indii Miloslav Stašek za dlouhodobou podporu při získávání vzácných druhů zvířat ze zahraničí, například lvů indických z Gudžarátu nebo slonů ze Srí Lanky.

V pražské zoo se také letos narodilo už zhruba 1200 mláďat ve více než 220 druzích. Událostí bylo například narození dvou sloních mláďat. V dubnu přišel na svět Maxmilián, v říjnu další sloní sameček, který zatím nemá jméno. Překvapením se pak stalo narození gorilího samečka Ajabua. Narodil se samici Shindě, o jejíž březosti nikdo nevěděl. Chovatelé už nevěřili tomu, že by mohli mít potomka.

Odchována byla také řada vzácných zvířat. Například zmije obecná, která je velmi náročná na prostředí. Z ptáků to byl třeba zejozob africký, jehož mláďata je obtížné odchovat přirozeně v hnízdech.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist