https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-praha-otevre-vystavu-svetelnych-instalaci-ztvarnujici-zvirata-a-rostliny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Praha otevře výstavu světelných instalací ztvárňující zvířata a rostliny

22.10.2024 12:56 | PRAHA (ČTK)
Na výstavě se rozsvítí i rodina madagaskarských lemurů kata.
Na výstavě se rozsvítí i rodina madagaskarských lemurů kata.
Foto | Garden of Lights / Zoo Praha
Pražská zoologická zahrada připravuje výstavu světelných instalací s názvem Světelná zoo. Návštěvníci budou moci zhlédnout 110 svítících objektů ztvárňujících zvířata nebo rostliny, zahájení je plánováno na 25. října. ČTK o tom informoval mluvčí zahrady Filip Mašek. Podle něj bude podobná světelná instalace v české zoologické zahradě poprvé. Výstava se chystá ve spodní části areálu a bude pro ni platit samostatné vstupné, vstupenky jsou již v prodeji.
 
Ve světě jsou podobné projekty časté. "Kromě oživení areálů mimo hlavní návštěvnickou sezonu pomáhají i propagaci 'vlajkových druhů', jako jsou v případě Zoo Praha gorily nebo luskouni. Lampiony, které je ztvárňují, byly vyrobeny speciálně pro Prahu," uvedla zoo.

Světelná zoo bude zahrnovat lampiony 33 druhů zvířat v počtu 110 jedinců a dále rostliny, projekce na zemi nebo takzvané fotopointy, tedy místa na focení. "Podle sociálních sítí má o Světelnou zoo zájem už skoro 30 000 lidí. S ohledem na loňskou zkušenost kolegů z vratislavské zoo lze skutečně očekávat návštěvnost v řádu desítek tisíc lidí v průběhu zimy. Neradi bychom však předjímali hlouběji, jde o pilotní projekt a novinku v českých zoo," uvedl Mašek.

Pro Světelnou zoo bude platit samostatné vstupné. Lidé se navíc do areálu zahrady díky výstavě podívají po běžné otevírací době, která je od 09:00 do 18:00. V termínu 25. až 31. října bude expozice otevřena od 18:00 do 21:00 a následně v termínu mezi 1. listopadem až 16. únorem v pátek, sobotu, neděli a svátky od 17:00 do 21:00 a v ostatní všední dny od 17:00 do 20:00. Na Štědrý den a Silvestr bude výstava zavřená.

Lidé si mohou zakoupit vstupenky na webu společnosti Garden of Lights, která projekt připravuje. Jednorázové vstupné pro dospělého stojí 310 korun, zlevněné pak 260 korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist