https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoologicka-v-stuttgartu-se-pochlubila-novym-prirustkem-klokanky-z-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoologická v Stuttgartu se pochlubila novým přírůstkem - klokánky z Plzně

30.9.2023 20:13 (ČTK)
Klokánci králíkovití patří mezi nejmenší vačnatce a podobají se spíše myši nebo jiným hlodavcům než klokanům. Velicí jsou, jak napovídá i název, přibližně jako králíci.
Klokánci králíkovití patří mezi nejmenší vačnatce a podobají se spíše myši nebo jiným hlodavcům než klokanům. Velicí jsou, jak napovídá i název, přibližně jako králíci.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zoologická a botanická zahrada v německém Stuttgartu se pochlubila novým přírůstkem - dvojicí klokánků králíkovitých, kterou dostala ze zoo v Plzni. Samečky Jarreda a Zaineho mohou návštěvníci podle prohlášení zoologické zahrady vidět s trochou štěstí hlavně v ranních a večerních hodinách.
 

Klokánci králíkovití patří mezi nejmenší vačnatce a podobají se spíše myši nebo jiným hlodavcům než klokanům. Velicí jsou, jak napovídá i název, přibližně jako králíci. Ve volné přírodě se nacházejí především na jihu a západu Austrálie.

Klokánci se mimo jiné živí hlízami a houbami, které vyčmuchávají a pak vyhrabávají. V zoologické zahradě však dostávají především zeleninu a někdy i ovoce.

Velké obavy panovaly o přežití klokánků králíkovitých ve volné přírodě před několika lety při mohutných lesních požárech v Austrálii, které populaci těchto zvířat podle odborníků výrazně snížily. Ve volné přírodě klokánky také velmi ohrožují predátoři jako lišky, domácí kočky či toulaví psi.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist