https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoologicke-zahrady-budou-moci-od-pondeli-otevrit-vnitrni-pavilony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoologické zahrady budou moci od pondělí otevřít vnitřní pavilony

20.5.2021 00:38 | PRAHA (ČTK)
V zoologických či botanických zahradách budou od 24. května přístupné i vnitřní pavilony, schválila na začátku týdne vláda. Platit bude limit 15 metrů čtverečních vnitřní plochy na jednoho návštěvníka návštěvníka. Provoz zahrad či arboret bude nadále omezen na 50 procent kapacity z maximálního možného počtu návštěvníků v jeden čas. Vyplývá to z mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví.
 

Ve vnitřních prostorech budou zakázány skupinové prohlídky. Návštěvníci zahrad budou všude muset od cizích lidí dodržovat odstup alespoň dva metry.

Zoologické a botanické zahrady mohly po nuceném uzavření kvůli pandemii koronaviru pustit do venkovních prostor návštěvníky 12. dubna. Nejprve mohly naplnit kapacitu na 20 procent, od pondělí vláda limit zvedla na 50 procent. Díky dalšímu uvolnění protiepidemických opatření mohou od tohoto týdne v zahradách fungovat také restaurační zahrádky. Dosud bylo možné občerstvení prodávat jen přes výdejní okno s sebou.

Zoologické a botanické zahrady byly kvůli pandemii naposledy uzavřeny od 18. prosince. Loni na jaře nesměly fungovat od 13. března do 27. dubna a kvůli druhé vlně epidemie znovu od 9. října do 2. prosince. Provoz byl už dříve v rámci protiepidemických opatření limitován maximálním počtem návštěvníků nebo zákazem vstupu do pavilonů. Kvůli pandemii hlásí zahrady velké ztráty.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist