https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ztrata-cd-loni-mezirocne-klesla-o-800-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ztráta ČD loni meziročně klesla o 800 milionů

17.5.2002 16:49 | PRAHA (ČIA)
Se ztrátou přibližně čtyř miliard korun, tedy o 800 milionů nižší než v roce 2000, hospodařila v loňském roce státní organizace České dráhy. Proti loňskému rozpočtu schváleném Správní radou ČD je tento výsledek o 1,3 miliardy korun lepší. Výsledek hospodaření ČD za rok 2001 je podle auditorské firmy Deloitte and Touche v souladu se zákony a poprvé v historii ČD je výrok auditora bez výhrad. ČIA to dnes oznámil mluvčí drah Petr Šťáhlavský.
 

Podle Šťáhlavského o správnosti nastoupeného směru hospodaření ČD svědčí i provozní hospodářský výsledek, který se meziročně a oproti rozpočtovaným 3,5 miliardy korun snížil o 2,3 miliardy korun.

ČD loni přepravily přibližně 188 milionů lidí, což je o 3,5 procenta více než v roce 2000. Výkony v nákladní dopravě se pohybovaly na úrovni 90 milionů tun zboží.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist