https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zucastnete-se-fotograficke-souteze-o-vztahu-cloveka-a-prirody-stity-vilema-heckela-uzaverka-30-prosince-2010
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Zúčastněte se fotografické soutěže o vztahu člověka a přírody Štíty Viléma Heckela – uzávěrka 30. prosince 2010!

11.12.2010 14:18 | PRAHA (Czech Photo o.p.s.)
Czech Photo o.p.s. zve profesionální i amatérské fotografy k účasti ve 3.bienále fotografické soutěže ŠTÍTY VILÉMA HECKELA, která se koná na počest významného českého fotografa a horolezce Viléma Heckela pod záštitou pražského primátora.
 

Soutěž, která má v názvu jméno významného českého fotografa a horolezce Viléma Heckela, tragicky zahynulého spolu s československou horolezeckou výpravou v Peru 31.5.1970 pod lavinou hory Huascarán, vědomě navazuje na populární soutěžní přehlídku založenou v den prvního výročí Heckelovy smrti jeho příznivci a přáteli.

Cílem soutěže je propagovat a podporovat aktivní kontakt člověka s přírodou, její poznávání a šetrné užívání – zcela v souladu s životními cíli Viléma Heckela.

Soutěže se mohou zúčastnit fotografové s trvalým bydlištěm v České nebo Slovenské republice těmi pracemi, které vznikly v době od 1.1.2009 do 30.12.2010. Přijímají se jednotlivé černobílé a barevné pozitivy a série černobílých a barevných pozitivů (z klasických i digitálních přístrojů). Ke všem soutěžním snímkům musí být přiložena jejich datová podoba.

Soutěžní kategorie: 1. Venkovská a městská krajina; 2. Člověk a hory; 3. Člověk, příroda a životní prostředí

Práce zaslané do soutěže posoudí devítičlenná odborná porota složená jak z odborníků v oboru fotografie, tak z oblasti ochrany přírody a životního prostředí, médií, turistiky a sportu. Posuzována bude jejich hodnota obsahová ruku v ruce s hodnotou estetickou. Snímky budou porotě prezentovány anonymně. Porota má právo většinou hlasů v zájmu ocenění snímků rozhodnout o případném převedení prací do jiné kategorie nebo ocenit jen některý snímek ze série či neudělit některou z cen.

Oceněné a další vybrané práce budou v březnu a v dubnu 2011 premiérově vystaveny na Staroměstské radnici v Praze a poté budou putovat po dalších místech.

V každé soutěžní kategorii bude udělena první, druhá a třetí cena po 25 000 Kč, 15 000 Kč a 10 000 Kč.

POZOR: UZÁVĚRKA SOUTĚŽE : 30. prosince 2010

Soutěžní přihlášky s podrobnými podmínkami jsou ve formátu pdf ke stažení na: www.czechpressphoto.cz a na www.stityheckel.cz.


reklama

Czech Photo o.p.s.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist