https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zvirata-v-prazske-zoo-jsou-na-horke-dny-zvykla-ochladit-se-mohou-v-bazenku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zvířata v pražské zoo jsou na horké dny zvyklá, ochladit se mohou v bazénku

11.7.2023 23:17 | PRAHA (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Praha
Pražské zoologické zahradě nezpůsobují aktuální vysoké teploty velké problémy. Na horké dny jsou zvířata zvyklá, zoo proto nezaváděla kvůli parným dnům žádná výrazná opatření. V některých výbězích však fungují například rozprašovače vody či bazénky pro ochlazení, informoval mluvčí Zoo Praha Filip Mašek.
 

Podle Maška zoo u zvířat kvůli vysokým teplotám žádná výrazná opatření nezaváděla, na naše klimatické podmínky jsou totiž zvyklá. Situace je navíc podle něj srovnatelná s předchozími roky. "Na naše teploty jsou (zvířata) již zvyklá a nedá se říct, že by to pro ně byl takový šok," sdělil.

Zvířata mají vždy možnost jít se ukrýt do vnitřní ubikace. Řada druhů, jako například gorily nížinné, sloni indičtí, vombati nebo dravci, má pak přímo v expozicích bazének či vodu na osvěžení. V některých výbězích fungují rozprašovače vody, a to například u tučňáků či ďáblů medvědovitých. U ledních medvědů je podle Maška tradičně v provozu výrobník ledu.

U návštěvnosti pak zoo nepozoruje, že by horké letní počasí návštěvníky odrazovalo. Poskytuje totiž několik míst k odpočinku či ochlazení, jako jsou restaurace a stánky s občerstvením a chlazenými nápoji či zmrzlinou, klimatizované pavilony nebo i takzvaná mlžítka. Poblíž restaurace Gaston se nachází i dětský bazének, který je podle Maška hojně využíván. Kromě toho pak zahrada nabídne i spoustu zeleně a stinných míst.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist