Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi: Chrudimské Benátky - reprezentativní ples neziskového sektoru

9. února 2016 | Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi
Autor: Olga Havlíková, tel: 734 203 261
Již tento pátek 12. února se od 19,00 hodin uskuteční 1. Reprezentační ples neziskového sektoru v Chrudimi. Zdobný velký sál chrudimského muzea společně s nádhernými škraboškami návštěvníků plesu podtrhnou atmosféru „Chrudimských Benátek“.

Pořadateli jsou neziskové a veřejně prospěšné organizace ve spolupráci se Sociálním odborem města Chrudim. Jejich společným cílem je setkat se v příjemném prostředí a atmosféře s lidmi, kterým záleží na kvalitě života občanů v Chrudimi. Právě neziskové a veřejně prospěšné organizace ve spolupráci s Odborem sociálních věcí pomáhají změnit kvalitu života lidí, kteří se ocitli v těžké životní situaci a nemohou si pomoci sami. „Tímto večerem chceme oslavit úspěchy těchto organizací a podpořit je v jejich další práci.“ řekla jedna z realizátorek plesu Bc. Ivana Hrubá, za spolek EDDA. Návštěvníci akce se tak mohou seznámit se zástupci neziskových a veřejně prospěšných organizací a s jejich činností. „Představení jsme pojali zábavnou formou.“ popisuje Ivana Hrubá. „V průběhu plesu, ve třech krátkých blocích, nápaditými scénkami navodíme téma, které daná organizace řeší.“

Hudebně celý večer doprovodí KYX Orchestra a DJ Spalda. Kombinace síly velkého orchestru střídaná mixem tradičních plesových rytmů nabízí návštěvníkům nevšední zážitek. 1. Reprezentačním plesem neziskového sektoru provedou herci a zároveň muzikanti Kristýna Kudrnáčová a Miroslav Novotný. Na plese nebude chybět bohatá tombola. „Chtěli bychom poděkovat všem firmám, které nám darovaly jak věcné ceny, tak zážitky.“ řekla Hrubá. Ples byl uspořádán s živelnou energií v poměrně krátkém čase a ne všechny neziskové organizace se mohly do organizace plesu zapojit. Pořadatelský tým věří, že první ročník plesu odstartuje každoroční tradici, do které se zapojí většina neziskových organizací a tím získá celá akce větší renomé.

Realizační tým plesu tvoří zástupci těchto organizací: Amalthea, Český červený kříž Chrudim, EDDA, Farní charita Chrudim, MaChr za Chrudim malebnou, Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi, Péče o duševní zdraví – středisko Chrudim, Romodrom a Šance pro Tebe.
Záštitu nad 1. Reprezentačním plesem neziskového sektoru převzali Ing. Pavel Šotola, radní Pardubického kraje pro věci sociální a neziskový sektor a JUDr. Miroslav Tejkl, místostarosta města Chrudimi pro sociální sektor a KONEP – Koalice nevládek Pardubicka.
Firemním partnerem plesu je sociálně odpovědná firma Ženy s. r. o., Truhlářství Spalto a Chrudimská Beseda.
Akci finančně podpořilo Město Chrudim.

autorka: Leona Hovorková (PZD - Péče o duševní zdraví)
Olga Havlíková, tel: 734 203 261 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Příběhy české přírody

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.