https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-nevite-kam-s-vyslouzilym-svetelnym-zdrojem-pomuze-vam-nova-aplikace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Nevíte, kam s vysloužilým světelným zdrojem? Pomůže Vám nová aplikace!

3.4.2017 13:13 | PRAHA (EKOLAMP)
Navíc můžete získat odměnu v hodnotě 5000 Kč dle vlastního výběru.
 

Stáhněte si zdarma užitečnou mobilní aplikaci, která Vám poradí, kam s vysloužilým světelným zdrojem. Odpovězte na otázku, vymyslete slogan, který bude ostatní nabádat k recyklaci a vyhrajte cenu dle vlastního výběru v hodnotě 5000 Kč!!! Soutěž začíná ZDE!

V průměrné české domácnosti je nyní 15 kusů světelných zdrojů. Jsou mezi nimi jak klasické a halogenové žárovky, tak i úsporné zářivky či LED diodové žárovky. Kam s nimi, když doslouží? Wolframové žárovky je možné vyhodit do běžného odpadu. Úsporky je však, vzhledem k malému obsahu rtuti, potřeba odevzdat k recyklaci.

Pokud i vám v domácnosti dosloužila úsporná zářivka a vy přemýšlíte, kde je ve vašem okolí nejbližší sběrné místo, využijte užitečnou mobilní aplikaci „Kam s ní“ od společnosti EKOLAMP.

Nová aplikace vám rychle pomůže najít sběrný dvůr, obchod s elektrem, supermarket, obecní úřad, nebo další místa ve vašem okolí, kde jsou umístěny sběrné nádoby. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout do mobilního telefonu nebo tabletu s operačním systémem Android nebo iOS. Kromě mapy sběrných míst aplikace navíc obsahuje přehledný popis jednotlivých druhů světelných zdrojů a kvíz na procvičení vašich znalostí zábavnou formou. Stáhněte si svoji mobilní aplikaci ZDE!


reklama

EKOLAMP

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

He

Hela

27.4.2017 13:27
Velmi fandím podobným iniciativám, které napomáhají společenské uvědomělosti a starosti o budoucnost našeho prostředí. Nedávno jsem četla v tomto článku https://www.rajsvitidel.cz/kde-a-jak-spravne-likvidovat-zarovky/, že rtuť z jedné úsporné žárovky vhozené do směsného odpadu dokáže znečistit kolem 10 tisíc litrů vody. Při představě, že úsporku do směsi vyhodí třeba 200 tisíc domácností, to máme možné znečištění až 2 miliard litrů vody.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist