https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-uvalila-sankce-na-ctyri-syrske-vojaky-kvuli-chemickych-zbranim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU uvalila sankce na čtyři syrské vojáky kvůli chemických zbraním

21.3.2017 09:10 (ČTK)
EU vůči Sýrii v současnosti uplatňuje například ropné embargo, omezení určitých investic, zmrazení majetku syrské centrální banky v EU či omezení vývozu určitých druhů zařízení a technologií.
EU vůči Sýrii v současnosti uplatňuje například ropné embargo, omezení určitých investic, zmrazení majetku syrské centrální banky v EU či omezení vývozu určitých druhů zařízení a technologií.
Foto | Killymk / Pixabay
Kvůli užívání chemických zbraní vůči civilnímu obyvatelstvu včera uvalila Evropská unie sankce na čtyři vysoce postavené představitele syrské armády. Celkový počet osob spojených s režimem prezidenta Bašára Asada na sankční seznamu EU tak vzrostl na 239, informovala EU v tiskové zprávě.
 

Na seznamu lidí, kterým EU zmrazila majetek a zakázala vstup na své území, jsou osoby zodpovědné za násilí vůči civilistům v Sýrii, podporovatelé damašského režimu či lidé, kteří mají prospěch z napojení na nejvyšší představitele válkou zmítané země.

Kromě 239 konkrétních osob je na seznamu také téměř sedm desítek právnických osob, kterým byl zmrazen majetek.

EU vůči Sýrii v současnosti uplatňuje například ropné embargo, omezení určitých investic, zmrazení majetku syrské centrální banky v EU či omezení vývozu určitých druhů zařízení a technologií. EU tyto sankce naposledy prodloužila v květnu loňského roku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist