https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/francouzi-zabavili-na-portugalske-lodi-30-tun-nalovenych-ryb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Francouzi zabavili na portugalské lodi 30 tun nalovených ryb

25.8.2017 00:30 (ČTK)
Rybolov tuňáka obecného je na základě mezinárodního ustanovení omezen. Podle organizace Greenpeace z původní populace této ryby zbývá už jen pět až deset procent. / ilustrační foto
Rybolov tuňáka obecného je na základě mezinárodního ustanovení omezen. Podle organizace Greenpeace z původní populace této ryby zbývá už jen pět až deset procent. / ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | NOAA
Zhruba 30 tun tuňáka obecného a žraloka nosatého, jejichž lov je zakázán, bylo zabaveno na rybářské lodi plující pod portugalskou vlajkou ve francouzských vodách. Loď byla přesměrována do jihobretaňského přístavu Lorient, oznámily podle agentury AFP francouzské úřady.
 

Kontrola rybářské lodi Vila Do Infante dlouhé 25 metrů, jejímž domovským přístavem je město Sagres na jihozápadě Portugalska, se uskutečnila přibližně 200 kilometrů od Lorientu ve výlučné hospodářské zóně Francie.

"Vzhledem k závažnosti činu byla loď přesměrována do přístavu Lorient. Loď i úlovek úřady zabavily," uvedly francouzské orgány. V případě trestněprávního odsouzení může být toto protiprávní jednání postiženo pokutou 22.500 eur.

Místní výbor rybářů oznámil, že pokud dojde k soudu s majitelem lodě, bude zastupovat poškozenou stranu. "Tento způsob rybolovu je zcela v rozporu s pravidly udržitelného a zodpovědného rybolovu, jež požadují a praktikují bretanští rybáři," uvedl výbor.

Rybolov tuňáka obecného je na základě mezinárodního ustanovení omezen. Podle organizace Greenpeace z původní populace této ryby zbývá už jen pět až deset procent.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist