https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesni-skolky-skoncit-nemusi-poslanci-schvalili-novelu-kritizovaneho-zakona
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesní školky končit nemusí. Poslanci schválili novelu zákona

8.4.2015 15:20 | PRAHA (Ekolist.cz)
Podle novely se lesní školky ani další zařízení pro předškoláky nebudou muset registrovat jako dětská skupina a plnit tak hygienické předpisy
Podle novely se lesní školky ani další zařízení pro předškoláky nebudou muset registrovat jako dětská skupina a plnit tak hygienické předpisy
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Poslanci schválili novelu zákona o dětských skupinách, která pomůže zabránit rušení lesních mateřských školek. Podle ní se lesní školky ani další zařízení pro předškoláky nebudou muset registrovat jako dětská skupina a plnit tak hygienické předpisy, které by vzhledem ke svému charakteru školy v přírodě nezvládly.
 

Předlohu podpořilo 117 ze 166 přítomných poslanců napříč stranami s výjimkou komunistů. Předlohu ještě musí schválit Senát a podepsat prezident.

Podle dnes platného znění zákona o dětské skupině by měli provozovatelé lesních školek a dalších zařízení pro předškolní děti splnit přísné hygienické požadavky. O správnosti tohoto předpisu se diskutovalo už loni na podzim. Nakonec byl přes odpor kritiků sněmovnou schválen o pouhý jeden hlas, když poslanci přehlasovali veto prezidenta Miloše Zemana.

„Mnoho organizací, které pravidelně pečují o děti, si může oddechnout a opět se naplno věnovat své práci. Těší mne, že poslanci dokáží naplnit daný slib, a děkuji těm, kteří tomu věnovali nemalé úsilí. Věřím, že v Senátu již vše proběhne bez problémů, a novela tak brzy vzejde v platnost,“ okomentovala přijetí zákona Tereza Valkounová z Asociace lesních mateřských škol pro iDnes.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist