https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/likvidace-znecisteni-u-nelahozevsi-ma-zacit-v-prvni-polovine-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Likvidace znečištění u Nelahozevsi má začít v první polovině roku

16.2.2017 10:00 | NELAHOZEVES (ČTK)
V průběhu prací i po jejich ukončení bude monitorována kvalita podzemních a povrchových vod.
V průběhu prací i po jejich ukončení bude monitorována kvalita podzemních a povrchových vod.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČIŽP
Likvidace znečištění chemikáliemi v lokalitě u Nelahozevsi na Mělnicku má začít v první polovině letošního roku. Bude stát přes 26 milionů korun bez DPH. Jde o starou zátěž, která vznikla před privatizací skládky. Na dotaz ČTK to uvedl Jakub Vintrlík z tiskového oddělení ministerstva financí.
 

Chemikálie z bývalého podniku Kaučuk byly do lokality u Nelahozevsi navezeny před rokem 1989. Na konci osmdesátých let byl odpad zahrnut zeminou a osázen keři. Likvidaci nyní zajistí stát, ministerstvo financí už uzavřelo smlouvu se společností, která starou ekologickou zátěž odstraní. "Dodavatel zahájil přípravné práce - zpracování projektu a podkladů pro žádosti o povolení orgánů státní správy," uvedl Vintrlík.

V polovině roku, po vydání stavebního povolení a poté, co projekt schválí ministerstvo životního prostředí a další orgány, mají začít práce na odstranění nebezpečných odpadů ze skládky, zavezení prostoru a jeho rekultivaci. V průběhu prací i po jejich ukončení bude monitorována kvalita podzemních a povrchových vod, doplnil Vintrlík.

Podle smlouvy má být sanace dokončena do listopadu 2020. Poté dalších pět let potrvá takzvaný postsanační monitoring podzemních a povrchových vod.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
sbe hj
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist